Tuesday, 19 August 2014

K.A.W.A.N



ASSALAMUALAIKUM





Kawan...dalam dunia ni semua orang ad kawan...ad macam2 jenis kawan kn....mcm2 peel....dalam sepanjang idup aq ni...dh macam2 jenis kawan aq jumpa...antaranya :




Kawan makan kawan

-Jenis yg mcm ni elok sepak je jatuh gaung,jenis yg naya kawan sendiri...dlam drama banyak la cenggini kn....ke ad jgak kt luar yg cenggitu (p rasanya mmg ad)...

Kawan yg susahku susahmu,susahmu sendirik tanggung

-Jenis ni mmg dah 'ber'ekor2' dh jumpa (maafkan bhsa yg xsedap 2),masa die susah,xleh makan,xde duet,sengkek,tsepit,sggup merayu2,menangis2 nk pnjam duet,mntak tlong,tapi bila kta susah,lalu berlaga hidung pn die dh xknal dh.

Kawan yg x mengenang budi & suka menabur fitnah & mengumpat kawan

-Jenis ni nak sama ngn yg atas 2..tapi yg ni terok ckit sbb die ad tmbah fitnah & umpat 2...kite buat baik kt die...tlong die,tapi belom sempat kita melangkah keluar,dorang dh buat fitnah,ckp kte itu,ini,mentang2 la kite ni xmcm die...pkai pon selekeh,kluar g beli mknan pn dikatanya dating,kuar ngn laki maksiat,kuar ngn pmpuan lesbian..hbis....nk kluar ngn sape? dh la bnda yg dipinjam xpulang,depan2 baik je,blakang kemain die...masa susah kemain drama air mata,ckp dh xde org nk tlg,bila ditolong,taik yg kau balas,apakah dosaku terhadapmu... :'(

Kawan baik

-Kawan yg selalu ad disaat susah dan senang,selalu membantu disaat kawan kesusahan,xmencaci,mengeji kawan,yg menjadi pendengar yg baik.Kawan yg selalu nasihat kita,bimbing kita.
Biasanya kawan baik ni jauh,jmpa masa stdy k,kje k,g obersea k....ad jgk yg dekat2 kn...xsemestinya jauhh baru jdi kwn baik,yedok...

Sahabat

-Sahabat ni yg paling special,mase susah sggup dtg jauh,sggup berhujan,berpanas tlg kita,yg mkn sepinggan,tido sebantal,yg blh ckp,"ketawa bersama menangis bersama,ku berharap kita mati pun bersama, (dh sesat ke lagu black pulak...huhuhu)"...dan jugak yg paling susah nk cari....xpenah lupakan kita,xpernah xingat kita wlau dh bertahun xjumpa,masih akrab mcm zaman dolu2,blh kata (boleh kata ye),one in a million lah....mmg ssh nk dpat kwn mcm ni...sahabat ni nk sama jgk mcm kwan baik,tapi sahabat ni lagi power r...hekhekhek..k x?huhuhu




*Blh kata dalam idup aq ni dh mcm2 jenis kawan,manusia yg aq jumpa...p pnat nk list pnjang2,n malas nk bebel pnjang2...nnti korang bosan....hehehehe..korang ad kawan jenis ap?

Wednesday, 6 August 2014

Monday, 4 August 2014

Please Dont Say U Love Me



Summer comes, winter fades
Here we are just the same
Don't need pressure, don't need change
Let's not give the game away

There used to be an empty space
A photograph without a face
But with your presence, and your grace
Everything falls into place

Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back
Doesn't mean my heart stops skipping when you look at me like that
There's no need to worry when you see just where we're at
Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back

Heavy words are hard to take
Under pressure precious things can break
And how we feel is hard to fake
So let's not give the game away

Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back
Doesn't mean my heart stops skipping when you look at me like that
There's no need to worry when you see just where we're at
Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back

And fools rush in
And I've been the fool before
This time I'm gonna slow it down
'Cause I think this could be more
The thing I'm looking for

Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back
Doesn't mean my heart stops skipping when you look at me like that
There's no need to worry when you see just where we're at
Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back

Please don't say you love me
'Cause I might not say it back
Doesn't mean my heart stops skipping when you look at me like that
There's no need to worry when you see just where we're at
Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back

Just please don't say you love me
'Cause I might not say it back


*Syg X semestinya Cinta....