Saturday, 16 April 2016

Cerita Kita : Dia Bakal Imamku :)

Assalamualaikum...hari ni nk membebel byk sket nih...hehehe



Alhamdulillah....masih diberikan nafas oleh Allah tuk mengharungi 1 lagi tahun dalam hidup ni...lama dah tinggal blog ni tanpa apa2 catatan...last update pon disember lepas...adoyaiii...betapa sibuknya hidup ni..ececece...sibuk la sgt kennn...macam2 ujian Allah bagi tahun lepas....sesungguhnya janji Allah itu pasti...setiap hidupan di dunia ni dijadikan Allah berpasangan,begitu juga manusia....begitu juga antara aq dan dia..x sangka Allah berikan die untuk aq.


Kadang2 bila dipikir2 mcm dalam novel pon ad kisah aq dengan mamat nih.Tahun 2015 mengajar aq byk benda,byk dugaan dtg...sehingga lah pada bulan Disember tahun lepas,aq boleh pulak terjumpa balik 1 mamat yg annoyying dia blh tahan jgk la dlu..hahahaha...tiba2 dia boleh msj dkat facebook aq di saat aq penuh dengan masalah,di saat aq perlukn tempat utk aq mencurahkn ap yg aq rasa selaen Allah,iaitu teman rapat.


Kami kenal dalam tahun 2011/2012 mcm 2...kenal melalui internet,jadi sahabat alam maya utk lebih krg 2,3 tahun sampailah aq dan dia lost contact teros selepas dia menyuarakan hasrat dia utk bertunang dengan kekasihnya (masa mula2 kenal dia single).Masa tu Allah je tau rasa hati ni..sedih bila sahabat cakap aq dh xleh kwn ngn ko,aq dh nk tunang,tunang aq jles,bla3 mcm 2...die da bg fullstop jgn contact lg (dia jenis setia namati),aq masa 2 agak sedih,sedih sbb hilang kwn,sahabat susah senang or blh kata crush jgk la (tapi aq malu nk ckp kt die...hakhakhak),tapi aq redha,dan anggap ad hikmah aq hilang dia masa tu,lgipon masa 2 die berpunya kn..xbaik kcau hbungan org.Aq jalani hidup mcm biasa,theres nothing 2 regret...ecececece..kenkunun la kn..pdahal dlm aty,cis ko ad tunang lupa member..kahkahkah


Habis bab 2, aq ni ingat dh xkn jumpa dh mamat ni,xkn contact ap dah...tapi...takdir Allah...bulan Disember 2015,aq dapat msj dari dia....



"Weh sya

Ko da kawen blom

Kalo blom bg aq no ko..aq termimpi ko lak td..dam..aq harap ko slmt n masih bernafas"



Perrrgghhhh...masa dpt msj ni,dada iols mcm nk meletop..!!! crush msj kottt...brtahun aq crush kt die tnpa die tau,tapi aq kontrol sambil reply balik msj die...


"hahahahhhah

blom la *** oi

cowie la lambat

aq smlm sbuk bljar kreta...ary ni test

aq pkai no lma la

**********

wasap ad

law weechat add aq kt id ni

********

ko xmsj aq siap ko ea

aq sepak ko bobot gemok

hahahahhahhahahahahhaa"

Kenkunun mcm xde pape la kn3...pastu die msj aq,n aq tnya la dh kwen k,xdh ad brapa ank smua,,,sbb msa last contact pon die dh nk tunang kn...tup2 die bgtau dah putus tunang ats sebab2 yg xleh nk ckp kt sini la....hehehe


pastu msj la ktorg...mcm dlu2..hari2 gelak sampai la 1 hri mak aq carikn calon suami utk aq,aq xknl smua la,aq pon jmpe la die..tpi aq ckup xsuke calon 2 (sebab dirahsiakn)...mak aq msa 2 mrah jgk la sbb aq ni dh 2+ tpi still membujang.....aq pn dlm xsedar, tercerita la dkat en.crush aq ni, luah la ap aq rsa,srabut,tertekan smua...tiba2 je die ckp, "kalau aq yg minang ko,ko rsa ok x? ko nk x?"...msa 2 aq ingatkn die maen2 n gurau2 je,yela msa 2 aq tgah sdih kaw2 pnyer kenkunun kne kawen pksa law aq xde calon laen...aq pon jwb la "kalau dengan ko,ok la...."


Lpas je dri 2, die ckp la nk dtg betul2...masa ni ingt die maen2 lg, die ckp akn dtg bulan Mac 2016...Tup2...lepas je seminggu die ckp nk dtg, die dah TERPACAK depan rmah...ya Allah...2 la kali pertamanya aq tgok face to face crush aq ni...dlm bertahun2 kawan...2 la pertama2 kalinya, sbb slama ni xpenah pn ckp nk jumpa la ap la...sbb kami jauh...Benda 1st die buat smpai je dia dkat tmpat tggal aq adalah hantar gambar (sebelom 2 die ckp ad suprise present)...and gmbar 2 tempat yg aq kenal sgt2...mmg tempat tggal aq...!!! Allah je tau perasaan masa 2...takot,gemuruh,berdebar,nk ngis,happy...smua ada la..lpas je send gmbar die call....ckp nk jumpa mak aq...aq sedapkn aty,die google je gmbar,xbetol pon...tup2...die xoff fon die,die biar je aq dengar suara mak aq (masa ni sebenarnya die dh on d way n mmg dh smpai pon kt tmpat mak aq ad masa 2)..mcm nk pitam masa nih....lpas je aq letak fon.fon rumah bunyi...mak aq call...ckp someone dtg jumpa dia,ckp nk merisik aq...huwaaaaa...unbelieveable....!!!!


5min lepas 2 die dh terpacak depan rumah kot ngn mak aq...masa ni badan dh start menggigil...xtau nk buat ap...malu jgn ckp la...rasa nk benam kepala dlm tnah mcm burung unta 2...aq ingat die maen2...xsangka crush aq sebenarnya dh lama suka aq...p die xckap...nasib baik la msa die dtg 2 aq xtido..klau x,mau mengigau mak...hahahah....masa 2 jugak die mengaku kt mak ayh aq yg die suke aq,nk kawen ngn aq,n mmg dtg bawak mak die skali tapi die tinggal dkat homestay dlu...nk dtg sorg2 dlu tanya aq nak or x kt die...masa 2 xtau la knp,hati aq rasa lapang,sronok,sejuk tgok die,tgok cara die ckp,cra die lyan org tua aq,tros jtuh syg la kta org...hahahaha..tros on nk jumpa mak die esk....


15 FEBRUARI 2016...ktorg secara rasminya jadi tunang,xde majlis2..cuma pertemuan dua keluarga,die n mak die n mak ayh aq..aq pn mmg xnk majlis klau tunang,ckup cincin je..n mmg jd knyataan kot..hahaha...sampai sekarang masih x percaya yg aq dah tunang...n bakal jadi isteri orang..huhuhu..rasa mcm bru umur dua tahun..aiyarkkkk...xsedar2 diri....! Xsangka jodoh aq dtg dengan cara mcm ni....ktorng kenal xdirancang,berpisah bawak haluan sendri smpai bertahun n mmg rasa xkn jumpa dh..lost contact tros n dlm sekelip mata jumpa balik n tup2 dah tunang...ya Allah...nikmat ap lg yg nk aq dustakan....2015 banyak mengajar aq erti sabar,sabar menghadapi ujian,hina,caci,keji manusia yg xberpuas hati dgn aq,manusia yg hanya tau menyakitkn hati aq,yg selalu mempersoalkn bila aq akn nikah,bersabar bila company tiba2 ttup,belajar tersenyum bila difitnah...xsgka ujian yg bertimpa2 tahun 2015 sebenarnya Allah nk bagi bahagia pada tahun 2016....memang xsangka lnsung..2016 aq dipanggil balik kerja di syarikat lama oleh bos baru,aq dapat Tunang n bkal kawen,rezeki mak ayh masuk,rezeki adk2 masuk..Allah.....bahagia...terima kasih Allah...dalam aq terkadang melupaknMu..tapi Engkau ckit pn x pernah lupakan hambaMu yg hina ni....Alahamdulillah...semoga bahagia ini berkekalan hingaa akhir hayat...amin...


Nota kaki : 15 Feb-15 Apr (Happy 2 months en.Tunang)..!

No comments:

Post a Comment